• Breaking News

    Wednesday, March 8, 2017

    Spicy egg pua

     spicy egg recipes for dinner

    Nowadays top Bangladeshi recipe blogs like bd ranna ghar, bdramoni, bdromoni and etc are chilling with copy recipes from others. Their goal is business, not service. In that case, Our goal is to do something for the traditional Bengali recipes. So all bangla recipe lover will have to love our all unique and original recipes.

    Our today's collection is special Spicy egg pua; spicy egg recipes for dinner. let's see the easy recipe in short below.

    Ingredient :

    Rice powder 3 cups
    Semolina 1 cup
    Egg 2 piece
    Onion paste 2 tbs
    Garlic paste 1 tbs
    Ginger paste 11/2 tbs
    Fenugreek powder ( dry roasted ) half tsp
    Green chilly chopped 4 pieces
    Coriander leaves
    Oil for deep fry

    Instructions:

    Make a mixer with water and a little Semolina. Boil on the stove and make it like soft paste.

    Now mold the rice powder properly with all spices. Mold slowly with a little bit egg and semolina. then pour green chilly and coriander leaves.

    Now make a mixer with salt and water so that it don't become neither so thick nor so thin. If the mixer becomes thin then some flour can be added.

    Now heat it with oil on medium heat in the pot.

    Now make small cakes with the dough taking every a little bit for every cake.

    Serve the cakes decorating with tomato sauce and coriander.

    ডিমের ঝাল পোয়া

    উপকরণ :

    চিনিগুড়া চালের গুড়া ৩ কাপ
    সুজি ১ কাপ
    ডিম ২ টি
    পেয়াজবাটা ২ টেবিল চামচ
    রসুনবাটা ১ চা চামচ
    আদাবাটা দেড় টেবিল চামচ
    মেথি গুড়া (টালা) অল্প
    কাঁচামরিচ কুচি চারটি
    ধনেপাতা কুচি ইচ্ছেমত
    লবন স্বাদমতো
    তেল : ডুবো তেলে ভাজতে যতটুকু লাগে

    প্রনালী :

    সুজি অল্প পানি দিয়ে গুলে নিন। চুলায় দিয়ে নরম লেইয়ের মত করে নামিয়ে নিন।

    এখন চালের গুড়া এবং সব মশলা একসাথে নিয়ে ভালো করে মাখিয়ে নিন। সুজি ও ডিম অল্প অল্প করে দিয়ে  মাখাতে হবে। কাঁচামরিচ কুচি ও ধনেপাতা দিন।

    পরিমাণমতো লবন ও পানি দিয়ে খুব ঘন ও না আবার খুব পাতলা ও না  গোলা তৈরি করুন।

    গোলা বেশী পাতলা হয়ে গেলে অল্প ময়দা দিতে পারেন। এখন কড়াইয়ে তেল দিয়ে মিডিয়াম আঁচে গরম করুন।

    অল্প অল্প করে গোলা নিয়ে পিঠা তৈরি করুন।

    টমেটো সস ও ধনেপাতা দিয়ে সাজিয়ে পরিবেশন করুন।

    No comments:

    Post a Comment