If you are searching for pakora bengali recipe, then this article easy recipe is for you. We always think about the easy processes and ingredients so that you can make your recipe easily.
Our today's collection is about pakora recipe in bangla. Just follow these easy steps and enjoy the super testy recipe.
Ingredients: Bread: 4 pieces
Onion Chopped: 1 TSP, cut across.
Ginger Paste: 1/2 TSP
Green Chilly Chopped: a few
Egg: 1 piece
Sugar: 2 TSP
Flour: 3 TSP
Rice Powder: 3 TSP
Oil; 1 cup for fry
Instructions:
Cut the outside black color portion of bread. Now cut the bread across.
Then make a paste with all ingredients including onion chopped.
Now smear the breads with paste properly and fry one by one in hot oil.
Take exact time for frying so that it become crispy. If you fry faster then the inside of the pakora will remain raw and outside won't be crispy.
Serve this delicious bread pakora with sauce or any kind of pickled.
উপকরণ :
ব্রেড চার পিস
কোনাকুনি করে কেটে নেয়া
পেঁয়াজ কুচি এক টেবিল চামচ
আদাবাটা হাফ চা চামচ
কাঁচামরিচ কুচি অল্প
ডিম একটি
চিনি দুই টেবিল চামচ
ময়দা তিন টেবিল চামচ
চালের গুড়া তিন টেবিল চামচ
তেল ভাজার জন্য এক কাপ
প্রনালী :
ব্রেড নিয়ে সাইডের কালো অংশ ছুরি দিয়ে কেটে দিন। এখন কোনাকুনি করে কেটে রাখুন।
এখন পেঁয়াজকুচি সহ বাকি সব উপকরণ একসাথে নিয়ে একটি মোটামুটি ঘন ব্যাটার বানাতে হবে।
এখন এক টুকরো ব্রেড নিয়ে ব্যাটারে ডুবিয়ে গরম ডুবো তেলে ভাজতে হবে।
সময় নিয়ে সাবধানে ভাজতে হবে যাতে মচমচে হয়।
গরম তেলে তাড়াহুড়ো করে ভাজলে ভেতর কাঁচা আর বাইরের অংশ ক্রিসপি হবে না।
No comments:
Post a Comment