• Breaking News

    Monday, February 13, 2017

    Rose cake recipe

    Bangla golap pitha

    Valentine special Rose cake recipe: that means golap pitha bangla recipe. We care about your special day and moment. But we always discourage the illegal usage of any special day. If you love your country and culture then you can try this special and beautiful recipe in Bengali. 

    This Bangladeshi cultural recipe is very easy to make. if you are fond of Bengali cuisine, Bangla rannbanna, Bangla ranna ghor , Bangladeshi traditional recipes, Bangla recipes and etc. Then we can be your right choice. let's go through our toady's special collection.  

    Ingredients: 

    Flour: 250 grams
    Sugar: 1 cup
    Water: 1/2 cup
    Cardamom: 1 p
    Food color; Red & Yellow
    Round cutter 
    Oil

    Instructions:

    Make a dough with a balanced amount of water. Make different dough of different color in several pot.

    Take down and moth properly. Cut down small pieces of bread from the whole bread after completion of full bread making.

    Keep one small pieces bread on another small pieces bread. Cut down the bread into three pieces with a small knife. Now give the shape of rose as petals. 

    Now fry in the soaked oil. Make a sugar syrup with c cup of sugar and a balanced amount of water.give a cardamom into sugar syrup. 

    Keep sinking all fried rose cake into sugar syrup for more than 1 hour.

    This cake remain fresh and crispy almost for a week. It can be stored and served for a week.

    উপকরণ :

    ময়দা ২৫০ গ্রাম
    চিনি ১ কাপ
    পানি ১/২ কাপ
    এলাচ একটি
    ফুড কালার :লাল হলুদ
    গোল কাটার
    তেল

    প্রনালী :

    পরিমাণমতো পানিতে ময়দা দিয়ে কাই করে নিন। আলাদা আলাদা পাত্রে ভিন্ন রঙের ময়দার কাই করুন।

    নামিয়ে ভালো করে মথে নিন। হালকা পুরো রুটি বড় করে বেলে গোল গোল করে ছোট করে রুটি থেকে কেটে নিন।

    তিনটি ছোট ছোট রুটি একটির উপর আরেক টি রেখে দিন। ছোট ছুরি দিয়ে রুটির তিন অংশে ভাগ করে কেটে নিন। এখন পাঁপড়ি মত করে তুলে তুলে গোলাপের শেইপ দিন।

    ডুবো তেলে ভেজে তুলুন। একটি আলাদা হাঁড়িতে এক কাপ চিনি ও পরিমাণমতো পানি দিয়ে সিরা তৈরি করুন। একটি এলাচ দিন সিরাতে।

    সবগুলো ভাজা গোলাপ পিঠা চিনির সিরায় ডুবিয়ে রাখুন এক ঘন্টা।

    এই পিঠা এক সপ্তাহ পর্যন্ত কুড়মুড়ে থাকে। সংরক্ষণ করে পরিবেশন করা যায়।

    No comments:

    Post a Comment